Начална страница

 

Организаторите на XXV Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен
от
10 до 12 май 2023г.

 

ОБЯВЯВАТ

 

 ДВАНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ

НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

Скъпи деца,

Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете ваш любим литературен герой и изработете негова театрална кукла. След това изпратете своите кукли (с обозначени: трите имена, възраст - навършени години, населено място, училище, домашен адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:

8800 гр. Сливен

ул. “Никола Карев” № 1

Регионална библиотека “Сава Доброплодни”

За Националния конкурс за изработване на театрални кукли

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см. и да отговарят на изискванията за куклен театър.

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на XXV Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2023г. На специална церемония в дните на фестивала ще  бъдат връчени наградите на отличените участници.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” - Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА КУКЛИТЕ: 03.04.2023г.

 

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 3970; GSM 0886090712,

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

 

Начална страница