ОБЩЕСТВЕНА ОЦЕНКА

Начална страница

 

През м. юни 2000г., за организацията и провеждането на Националния фестивал на детската книга, Регионална библиотека "Сава Доброплодни" - Сливен бе отличена с престижната награда "Христо Г. Данов - 2000" - за принос в българската книжовна култура, в раздела "Представяне на българска книга".

 

През м. юни 2002 г. библиотеката отново бе номинирана за наградата “Христо Г.Данов” в раздел “Библиотечно дело”.

 

През м.май 2003 г. за организирането и провеждането на V Национален фестивал на детската книга РБ “Сава Доброплодни” бе наградена с грамота от Министъра на културата.

 

 

През м.юни 2004г. за целенасочената си работа с деца за популяризиране на детската книга и за организирането и провеждането на Националния фестивал на детската книга библиотеката получава медал и грамота на 47 Международен фестивал на изкуствата за деца “Змеjеве дечjе игре” /Нови Сад,Сърбия/.

 

През м. юни 2005 г. библиотеката отново бе номинирана за наградата “Христо Г.Данов” в раздел “Библиотечно дело”.

 

2011г.

Във връзка с 55 години от създаването на РБ „Сава Доброплодни”,  организирането и провеждането на Националния фестивал на детската книга библиотеката бе наградена с почетната награда на Министерството на културата - грамота и плакет „Сребърен ритон” /Реплика на сребърния Ритон с позлата с протоме на Сфинкс от Боровското съкровище, Русенско, І половина на ІV в. пр. Хр./ за принос в развитието и популяризирането на българската култура и на библиотечното дело в РБългария.

 

2012г.

Награда -  „Малкия принц” на Дружеството приятели на книгата „Малкия принц” – гр.Тузла /Босна и Херцеговина/. Наградата се присъжда на г-жа Росица Петрова – директор на РБ „Сава Доброплодни” за принос към развитието на детската литература и междукултурно сътрудничество на Балканите и бе връчена от писателя Шимо Ешич.

 

2014г.

През 2014г. директорът на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен Росица Петрова-Василева получи наградата „Христо Г.Данов” за 2014г. в категория „Библиотеки и библиотечно дело” като създател, вдъхновител и основен организатор на уникалния Национален фестивал на детската книга и усилията й за превръщането му в престижно културно събитие отдавна прехвърлило националните ни граници.

Начална страница